Explosie bij woning in Zwanenburg

20 dagen geleden gepubliceerd

In een woning aan de Amestelle in Zwanenburg heeft zondag rond 02.00 uur een explosie plaatsgevonden. De politie is een onderzoek gestart naar het voorval.

Explosief materiaal

Het blijkt dat er explosief materiaal in het huis werd gegooid, wat de explosie veroorzaakte. De bewoners die tijdens het incident aanwezig waren, raakten niet gewond. De woning heeft echter aanzienlijke schade opgelopen. Op dit moment is nog onduidelijk welk materiaal precies tot ontploffing is gebracht.

Politieonderzoek

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de explosie. Zij roepen getuigen en personen met relevante informatie op om zich te melden. Het is ook mogelijk om informatie anoniem of vertrouwelijk door te geven via Meld Misdaad Anoniem of het Team Nationale Inlichtingen. Deze laatste afdeling is speciaal getraind in het beschermen van tipgevers en het op subtiele wijze inwinnen van informatie.

Getuigenoproep

Het is van groot belang dat verdachte situaties altijd worden gemeld. Ook als je informatie hebt over deze explosie of de achtergronden ervan, wordt je verzocht dit te melden. Je kan hiervoor bellen naar 0900-8844 of een tipformulier invullen.