Explosie bij woning in Zwanenburg, politie zoekt getuigen

3 maanden geleden gepubliceerd

Afgelopen vrijdagavond heeft er een explosie plaatsgevonden bij een woning aan de Marialaan in Zwanenburg. Het incident vond plaats rond 23.55 uur. De woning heeft aanzienlijke schade opgelopen door de explosie en de brand die daarop volgde. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

Woning zwaar beschadigd

Door de kracht van de explosie raakte de gevel van de woning ontzet. Na de explosie brak er brand uit, die de bewoonster zelf heeft weten te blussen. Niemand raakte gewond bij het incident.

Getuigen gezocht

Na de explosie hebben getuigen een persoon in zuidelijke richting zien wegrennen van de Marialaan. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen of mensen met informatie op om zich te melden. Ze zijn ook geïnteresseerd in eventuele camerabeelden van woningen of auto’s in de omgeving die iets kunnen laten zien.

Contact met de politie

De politie vraagt iedereen die iets gezien of gehoord heeft van de explosie, of die weet wie erbij betrokken kan zijn, om contact op te nemen. Dit kan door te bellen naar 0800-6070. Anoniem melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Bij contact graag refereren aan zaaknummer 2024056180.