Hennepkwekerij aangetroffen in Zwanenburg, vier verdachten aangehouden

Normal marijuana
Afbeelding: Wikimedia

De politie heeft maandag vier verdachten aangehouden in verband met het aantreffen van een hennepkwekerij. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na een controle van een personenauto. In de auto zaten diverse voorwerpen als armaturen die worden gebruikt bij het opzetten van een hennepkwekerij.

Na het geven van een stopteken controleerden agenten de gegevens van de 36-jarige bestuurder uit Giessenburg. Omdat agenten een sterke henneplucht roken werd ook de auto van de man doorzocht. Daar vonden zij materiaal dat gebruikt wordt bij een hennepkwekerij. De man werd aangehouden.

De politie wist te herleiden waar de man vandaan was gekomen, een woning aan de IJweg. In die woning troffen politiemedewerkers een hennepkwekerij aan met ruim 150 hennepplanten en -stekken verspreid over meerdere ruimtes. In de woning waren nog drie personen aangetroffen, ook zij zijn aangehouden. Het gaat om drie mannen uit Aalst, Haaften en Zwanenburg van 50, 39 en 27 jaar. De vier verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. Na verhoor zijn zij heengezonden.

De politie nam de hennep en de bij de kwekerij behorende apparatuur in beslag. Bij controle bleek er bovendien sprake te zijn van diefstal van stroom. Er wordt door de elektriciteit maatschappij aangifte gedaan.  

Adverteren op HoofddorpActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op HoofddorpActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Haarlemmermeer
23:58

17° C

Bewolkt

2.24 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief