Hennepkwekerij ontdekt in woning in Hoofddorp

6 maanden geleden gepubliceerd

De politie heeft op woensdag 18 oktober rond 11.30 uur een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan het Tolheksbos in Hoofddorp. In de woning werden meer dan 240 hennepplanten en bijbehorende apparatuur aangetroffen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht en het onderzoek loopt nog.

In beslagname en vernietiging

De in de woning gevonden hennepplanten en apparatuur zijn door de politie in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Met de huurder(s) van de woning zal op een later moment een gesprek volgen over de aangetroffen hennepkwekerij.

Risico’s van illegale stroomaftap

In de woning werd vastgesteld dat er illegaal stroom werd afgetapt, een praktijk die vaak voorkomt bij hennepkwekerijen. Dit brengt aanzienlijke risico’s met zich mee, zoals kortsluiting of oververhitting, wat kan leiden tot brand. Daarom is het belangrijk om vermoedens van een hennepkwekerij te melden.

Signalen van een hennepkwekerij

Sterke hennepgeur of constante geluiden van luchtafzuiging kunnen indicaties zijn van een hennepkwekerij. Bij vermoeden van een hennepkwekerij in de omgeving, kan er contact opgenomen worden met de politie of kan er anoniem melding gedaan worden bij Meld Misdaad Anoniem. Het is ook mogelijk om een melding te maken bij de gemeente.